Zostaw nam wiadomość

Czyszczenie i dezynfekcja parą w przemyśle spożywczym

Zalety czyszczenia parą i sanitacji w przemyśle rolniczym i spożywczym

 

  • Wszystkie mikroorganizmy, nawet te trudno dostępne (szczególnie w ukrytych miejscach systemu) są zabijane w jednym procesie.
  • Alergeny i zarazki są łatwo i skutecznie usuwane ze wszystkich powierzchni.
  • Biofilm jest usuwany, czego zwykle nie usuwają zwykłe procesy czyszczenia wodą i pianą.
  • Para to bezpieczeństwo dla wszystkich części. Wrażliwe elementy, takie jak styki elektryczne, czujniki, uszczelki i silniki nie ulegają uszkodzeniu.
  • Zastosowania pary nie wymagają warstwy ochronnej dla wrażliwych części. Wszystkie powierzchnie są oczyszczone, zdezynfekowane, suche i gotowe do natychmiastowego użycia.
  • Zużycie wody jest znacznie zmniejszone, a tym samym ilość wody do utylizacji (90% mniejsze zużycie wody w porównaniu z konwencjonalnymi systemami).
  • Redukcja lub eliminacja środków chemicznych: w 95% przypadków do dokładnego czyszczenia i odkażania wystarcza para (bez środków czyszczących).

 

WIĘCEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ NA STRONIE „CZYSZCZENIE I DEZYNFEKCJA TAŚM PRZENOŚNIKOWYCH”

Galeria